Banner 1
Αντισεισμικός ανελκυστήρας

Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα, υδραυλικό ή μηχανικό, πρωτοποριακής τεχνολογίας KLEEMANN, ο οποίος συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο αντισεισμικό τρόπο σε περίπτωση που συμβεί σεισμός. Κρίνεται απαραίτητος όχι μόνο σε δημόσια κτίρια, αλλά και σε κάθε κτίριο της χώρας μας, η οποία ως γνωστό ανήκει σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου.

Ο αντισεισμικός ανελκυστήρας διαθέτει:

Ειδικό αισθητήρα - ανιχνευτή, που ανιχνεύει τις πρώτες ανεπαίσθητες σεισμικές δονήσεις (κύματα Πί (P)), από 7 έως 30 δευτερόλεπτα πριν την έναρξη της κύριας σεισμικής δόνησης Ειδικό αυτοματισμό στον πίνακα ώστε μετά την ενεργοποίηση του αισθητήρα, το αντισεισμικό ασανσέρ να ειδοποιεί ηχητικά ή και οπτικά (στην κομβιοδόχο) τους επιβάτες, να τους μεταφέρει μέχρι τον επόμενο όροφο όπου και ανοίγουν οι πόρτες ώστε αυτοί να αποβιβαστούν και να παραμένει εκεί ακινητοποιημένος μέχρι την λήξη της σεισμικής δόνησης. 

Το μήνυμα που ακούγεται είναι το εξής: «Ο ανελκυστήρας θα ακινητοποιηθεί στον επόμενο όροφο, λόγω σεισμικής δόνησης. Παρακαλούμε εξέλθετε και παραμείνετε σε ασφαλές μέρος.» Αντισεισμική θωράκιση, που του επιτρέπει να συνεχίσει να κινείται ακόμη και εάν η κύρια σεισμική δόνηση ξεκινήσει πριν την άφιξη του θαλάμου στον επόμενο όροφο, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα εγκλωβισμού των επιβατών. Η θωράκιση περιλαμβάνει ενίσχυση σε όλα τα κρίσιμα σημεία, όπως στους οδηγούς και τα στηρίγματά τους, ειδικές συνδέσεις των υλικών φρεατίου και μηχανοστασίου μεταξύ τους (από τις πόρτες και τη βάση ανάρτησης μέχρι τον πίνακα ελέγχου), αλλά και προβλέψεις-διατάξεις ώστε να εμποδίζουν τα κινούμενα μέρη να ξεφύγουν από την τροχιά τους ή να σκαλώσουν σε οποιαδήποτε προεξοχή. 

Τέλος, υπάρχει ειδική διάταξη αποτροπής του εκτροχιασμού του θαλάμου από τους οδηγούς του, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο σασί διαθέτει αρπάγη προοδευτικής πέδησης. Πιστοποίηση από το LIFT INSTITUUT (Ολλανδίας) βάση οδηγίας ανελκυστήρων 95/16ΕΚ, ΕΝ 81-1/2, αλλά και κατά το Αμερικανικό πρότυπο αντισεισμικής συμπεριφοράς (ASME A 17.1). Πλήρη Τεχνικό Φάκελο, που περιλαμβάνει εκτός από το πιστοποιητικό, Ανάλυση Επικινδυνότητας, και Διαδικασίες Επιπρόσθετων Ελέγχων. Την γνωστή άριστη λειτουργία, ποιότητα και καλαισθησία των ανελκυστήρων KLEEMANN. Τη δυνατότητα για μερική εφαρμογή σε υφιστάμενους ανελκυστήρες

Με την προώθηση της ιδέας του αντισεισμικού ανελκυστήρα η εταιρία μας:

Δημιουργεί ένα νέο προϊόν με αγορά εκτός από την Ελλάδα, χώρες όπως η Ιταλία, η Κύπρος, η Τουρκία, οι Βαλκανικές χώρες και οποιαδήποτε άλλη χώρα παρουσιάζει έντονη σεισμική δραστηριότητα. Πρωτοπορεί ακόμα μία φορά, οδηγώντας τις εξελίξεις, εισάγοντας νέα πρότυπα και ενισχύοντας το προφίλ της στη διεθνή αγορά. Ανεβάζει τον πήχη στο θέμα της τεχνολογίας και της καλύτερης ποιότητας εγκαταστάσεων με γνώμονα την ασφάλεια.

Η KLEEMANN είναι από τις λίγες εταιρίες στην Ευρώπη που προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρων παρέχοντας μια πλήρη γκάμα λύσεων υδραυλικής ή μηχανικής τεχνολογίας, με ή χωρίς μηχανοστάσιο. Η εταιρία μας μελετά και υποδεικνύει την ιδανική λύση για κάθε έργο και κατόπιν παρέχει στους πελάτες της το σύνολο των υποσυστημάτων του ασανσέρ.

Με τα «πακέτα» KLEEMANN έχετε:

 • Εγγυημένη συμβατότητα όλων των εξαρτημάτων
 • Γρήγορη παράδοση (από 3 εβδομάδες για υδραυλικό πακέτο)
 • Μείωση του συνολικού κόστους εγκατάστασης και συντήρησης
 • Εξάλειψη του χρόνου συλλογής των υλικών
 • Γνώση του συνολικού κόστους χωρίς απρόβλεπτα
 • Λειτουργικό σχεδιασμό της συσκευασίας
 • Συμμόρφωση με την οδηγία 95/16 της Ε.Ε.
 • Πλήρεις οδηγίες εγκατάστασης, χρήσης και λειτουργίας
 • Ποιότητα της κατασκευής
 • Εγγύηση και υποστήριξη KLEEMANN

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Το Mobile Application της επιχείρησης για χρήση σε περίπτωση απεγλωβισμού είναι διαθέσιμο για iPhone, Android και Windows Phone συσκευές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Παλαιμωνος 5, Πάτρα
 • (2610)641485/6944468988
 • www.tsolislift.gr
twittertube